Annons:
Läst 4005 ggr
Johan-
2009-01-13, 10:32

Mirrors Edge

Detta svenskutvecklade spel skiljer sig grovt ifrån de tidigare spel som utvecklarna DICE gjort, nämligen Battlefiled-serien

I Mirrors edge får vi följa huvudpersonen Faith som är en runner, en typ av budbärare vars uppgift är att transportera känslig information med förhoppning att undvika myndigheterna. Faith förlorade sina föräldrar som barn pga regimskifte och har därför inte särskillt mycket till övers för samhället och hur det utformats. Dessa runners är ett utdöende släkte och Faith är en av de få som finns kvar, en av de få som kämpar för att samhället föhoppningsvis ska bli lika fritt som det var förr.

Något som gör detta spelet unikt i förstapersons-genren är man ser hela Faiths kropp, armar, ben och fötter, vilket gör att man känner sig väldigt delaktig i spelet. Mirrors edge tar sin plats i en futuristiskt väldigt steril värld. Där allting kontrollers, bla med övervakningskameror i nästan varje hörn 

Spelupplägget är väldigt simpelt, det gäller att ta sig från punkt A till punkt B via hustak, tunnelbanor och broar för att undvika poliser. Tanken med spelet är att ta sig förbi poliserna utan att använda skjutvapen, visst kan du avväpna en fiende och ta dess vapen, men man upptäcker ganska snabbt att ens styrka ligger i benen och inte i avtryckarfingret.

Spelet inleds med ett mord, som Faith får i uppgift att följa upp, detta leder inte helt oväntat till att hon hamnar högt upp på polismyndighetens lista. Storyn är väldigt bra och upplägget gör att jag hela tiden vill veta vad som kommer hända härnäst, det är svårt att lägga ifrån sig kontrollen när man väll börjat springa.

Det finns inte många saker som jag stör mig på när jag spelar spelet, men en sak är att Faith ibland känns väldigt klumpig, speciellt under pressade situiationer, detta beror helt klart på att spelet ibland är lite väl realistiskt, vilket i sig inte är något negativt egentligen. Ett exempel är att när Faith gör en kullebyta så följer kameran precis som i verkliga livet hur det set ut, detta gör att man inbland tappar översikten över var man befinner sig eller var man ska härnäst.

Mirrors edge har verkligen revolutionerat förstapersons- genren och jag rekomenderar det absolut!

Annons:
Johan-
2009-01-13, 21:18
#1

Mirrors Edge - Trailer

Oskar
2009-01-29, 17:09
#2

Jag har bara spelat det en liten stund men det jag slogs av var hur läcker och annorlunda grafiken var. Fast jag blev ändå lite skeptisk…räcker verkligen spelidén till ett helt spel?

mvh

Oskar

t0bias
2009-01-29, 17:26
#3

Jag har klarat spelet 2 ggr nu (medium och hard) och trots att det ibland spelmässigt upprepar sig själv så förlåter de läckra miljöerna det. Spelet passar vekligen min livssituation eftersom jag inte kan spela många timmar i sträck, utan nöjer mig med en timme då och då.

Nu har dessutom priset på spelet sjunkit så för 400 kr är detta klart värt sina pengar. Sen förlängs spelglädjen med Time Trial-utmaningarna där du utan fiender ska ta det igenom en bana så snabbt som möjligt.

/Tobbe

Livzson
2009-04-12, 19:47
#4

Älskar spelet, unikt och välgjort.

// Lisa, medarbetare på Twilight

Upp till toppen
Annons: