Annons:
Etikettpc-spel
Läst 3495 ggr
Cireea
2016-10-31, 21:01

League of Legends

League of Legends är ett onlinedatorspel som är lagbaserat. Spelet går ut på att tillsammans med sitt lag förstöra fiendens Nexus innan dom förstört eran.

I League of Legends finns det tre olika spellägen, de fungerar på samma sätt och man har samma mål men själva banorna är annorlunda beroende på vad du spelar. 

Under spelets gång - oavsett spelläge - tjänar man in guld när man exmepelvis dödar minions, tar torn eller dödar motståndare. Av guldet köper man items som ska göra din champion bättre. Vilka items som är bäst beror helt på vem du spelar.

För tillfället finns det 133 champions som varierar i pris. Man kan köpa en champion genom BE (Blue Essence) som man tjänar genom att disenchanta 'champion shards' (detta får man tag i när man går upp i level i spelet) eller också kan man köpa en champion genom RP som man måste betala för. Priset på champions varierar mellan 450 IP - 6300 BE. 

I samtliga spellägen kan laget starta en omröstning där laget kan välja att ge upp eller fortsätta matchen. Omröstningen kan startas när det gått 15 minuter. För att en omröstning ska gå igenom vid 15 minuter måste hela laget gå med på att ge upp. Vid 20 minuter och framåt räcker det om fyra av fem vill ge upp.

Summoners Rift

Det här anses vara den klassiska banan. Spelarna delas in i två lag med fem spelare på varje lag. Lagen (blått vs rött) startar på varsin sida av banan. Målet är att skydda sin egen Nexus samtidigt som man ska förstöra fiendens Nexus. Matchen pågår tills dess att ett lag tar sig in i fiendens bas och förstör deras Nexus, eller tills ett av lagen väljer att ge upp. 

Längre ner ser ni en förenklad bild av Summoners Rift som består av tre lanes och två olika djungels. En djungel till vardera lag. Utöver spelarna finns det minions i varje lane som hjälper till att förstöra tornen samt kämpar mot fiendens minions. 

De fem spelarna delar upp sig på banan. En går top, en går mid, två går bot och den sista personen 'junglar'. Spelaren som junglar strövar över hela banan för att hjälpa laget där det behövs.

Alla spelare stannar i sin egen lane i början av en match men börjar sedan röra sig över hela banan. En match brukar ta ungefär 30 - 40 minuter.

**Djungel och river
**I varje djungel finns det olika monster som ger olika buffar, personen som junglar brukar i början av matchen gå upp i levels genom att döda dessa monster. Längre in i matchen brukar även andra spelare i laget ta dessa monster för att buffas.

Banan i sig delas i mitten av något som kallas "river" (de svarta strecken på bilden). I den övre delen av river hittar man ett monster som kallas Baron och i den nedre delen dyker det upp drakar. Baron samt drakarna är viktiga och kan vara nyckeln till att vinna matchen. 

Turrets, inhibitors och Nexus
Varje lane består av tre turrets (dessa är markerade som cirklar på bilden). För att kunna ta sig till fiendens bas och förstöra deras Nexus måste man ta ned dessa tre turrets. När man förstört alla turrets i en lane kommer man till något som heter inhibitors. Förstör man en inhibitor kommer det "superminions".  Det finns totalt tre inhibitors, en för varje lane.

Innanför dessa inhibitors hittar man två sista turrets som måste förstöras innan man kan ta fiendens Nexus. När man förstörts deras Nexus har laget vunnit. 

Howling Abyss (ARAM) 

ARAM betyder All Random All Mid. I det här spelläget möts man 5v5 i en ensam lane. Istället för tre turrets finns här bara två turrets innan man kommer till lagets inhibitor. Precis som i Summoners Rift finns det två Nexus turrets och en Nexus. 

I det här spelläget kan man inte välja vilken champion man vill vara, vilken champion det blir är helt random men du kan bara bli en champion som är tillgänglig. Det vill säga en champion som du äger eller som är fri att spela. 

Twisted Treeline

I det här spelläget möts man 3v3 på en liten bana med två lanes och en liten djungel mellan dessa lanes.  I det här spelläget brukar man oftast inte ha någon som junglar men det kan man bestämma inom laget i förväg.

Precis som i Howling Abyss och Summoners Rift måste man ta ner fiendens turrets och inhibitors för att ta sig in till deras Nexus.  I Twisted Treeline finns det två turrets och en inhibitor i varje lane. Inne i fiendens bas finns det en Nexus turret och tillsist även deras Nexus.

Roterande spellägen

Varje helg brukar det komma ett annorlunda spelläge, detta spelläge brukar finnas tillgängligt från fredag till måndag. Nedan ser ni en lista på de olika spellägen som roterat varje helg. 

  • Ascension 
  • One for all
  • Poro King
  • A.R.U.R.F (All Random Ultra Rapid Fire)
  • Hexakill
  • Definitely not Dominon
  • Doom Bots of Doom

Vill man veta mer om dessa roterande spellägen kan man läsa om dessa här.

____________________________________________________________________________________

Huvudbild: Zimplet 

Bild av Summoners Rift: 
By Raizin, SVG rework by Sameboat. Via Wikimedia Commons. (CC BY-SA 3.0)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Annons:
KentHjärta
2017-01-17, 16:49
#1

Awesome!

Upp till toppen
Annons: