Annons:
Läst 4092 ggr
Zimplet
2015-12-23, 16:21

Minecraft

Minecraft är ett spel som i grund och botten går ut på att placera och slå sönder block. Eftersom att Minecraft är ett "open world" spel så har man tillgång till en nästintill oändlig värld med flera olika biomer.

Minecraft släpptes 2011 utav det svenska spelföretaget Mojang. Däremot har spelet funnits att köpa sedan alpha testning. När spelet släpptes så slog det igenom med raketfart, redan ett år efter så hade 17.5 miljoner exemplar sålts.

Minecraft består av fem olika spellägen:

  • Survival mode
  • Creative mode
  • Adventure mode
  • Hardcore mode
  • Spectator mode

I survival mode så måste man överleva i en enorm värld genom att hitta och tillaga mat så att man inte svälter ihjäl, men även genom att försvara sig mot alla monster som finns där ute. Till din hjälp så finns det en uppsjö utav saker som du kan tillverka, allt från en träspade till diamant rustning. I survival mode kan man även besegra olika bossar, den man måste besegra föra att "klara" spelet är Ender dragon. Spelet slutar dock inte efter att du besegrat denna bjässe utan du kan fortsätta att utforska världen och alla dess biomer.

I creative mode så kan man skapa de mest fantastiska byggnaderna och skulpturerna som finns. Här har man fri tillgång till alla block som finns i spelet och man kan även flyga för att det ska vara lättare. Det enda som sätter stop är din fantasi.

Adventure är precis som survival mode förutom att här behöver du de rätta verktygen. I survival mode så kan du till exempel gräva upp sand med händerna men i adventure mode så måste du ha en spade för att utföra detta.

Hardcore mode är också som survival mode. När du dör i survival mode så återuppstår man vid sin "spawnpoint", men om man dör i hardcore mode så slutar spelet och du måste börja om.

Spectator mode är ungefär som creative mode, man kan flyga runt i världen och titta på landskapet men skillnaden är att man inte kan ändra det.

Det finns  väldigt mycket man kan göra i Minecraft utöver detta. Något som är väldigt populärt är att installera "mods". Mods ändrar spelet på lite olika sätt, det kan vara nya monster som läggs till eller nya maskiner som man kan skapa. En annan populär sak i Minecraft är minigames, ett spel i spelet helt enkelt. Om du vill spela online finns det väldigt många multiplayer servrar som du kan besöka.

Vill man veta mer om Minecraft kan man besöka Minecraft iFokus.

Bild: Public domain via Pixabay & textcraft.net

Annons:
Cireea
2015-12-23, 16:33
#1

Väldigt bra skrivet. 🙂

Spelar själv väldigt aktivt, oftast något minigame såsom UHC, Walls eller SkyWars. Dock så spelar jag även en del inne på singleplayer, även om det inte händer lika ofta nu för tiden. ^^


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen
Annons: