Annons:
Etikettrecensioner
Läst 3497 ggr
LosGinos
2015-03-02, 09:23

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

Jag blir som ett litet barn när jag ser bilder från spelet, eller kollar på trailers. Det tar mig tillbaka till tiden för SNES, och The Legend of Zelda: A Link to the Past. Varför tar det mig tillbaka? Kika in och läs mer...

Man vaknar upp i ett hus som känns väldigt välbekant. Jo, visst är det huset från The Legend of Zelda: A Link to the Past. Att vakna upp i ett hus verkar vara lite av en grej när det kommer till Zelda spel, mig gör det inget ont. Denna gången vaknar vi inte upp till att vi behöver springa iväg och rädda får farbror, eller morbror… Vi behöver inte heller springa iväg och leta igenom en källare i ett gigantiskt slott! Puh'! Denna gången tar vi oss istället en liten tur till kyrkogården, och vem stöter vi på där om inte vår gode vän Dampé. Jag minns honom inte från A Link to the Past, men vi alla minns han väl från Ocarina of Time?

Vilken tur att vi har ett svärd, för nu behöver vi använda det för första gången. Ner i en grav och utforska vad som utforskas kan. (Det går bara gå en väg men ändå…). Det känns lite som en mix av A Link to the Past och Ocarina of Time, fast ändå inte. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad.. Kanske är det Dampé, eller the seven sages? Istället för att springa runt världen och leta efter medaljonger så skall vi nu istället hitta tavlor, eller hitta och hitta, man praktiskt taget får dom så fort man klarar de otroligt simpla slotten. Måste säga att det var en stor nackdel med spelet, slotten. Alldeles för enkla, men när du klarat igenom spelet en gång låser du upp "Hero" mode, som jag antar är betydligt svårare. Man kan alltid säga något negativt om ett spel, men också positiva saker. Som vanligt när det gäller Zelda spelen så fastnar jag alltid i något slott, för det mesta är det vatten slotten, men inte denna gången. Då var det IS slottet, eller vad vi nu skall kalla det. En slott med typ 8 nivåer och knappar som skall slås på här och var, inte nog med att det tog tid att hitta dit, man skall klara det också, allt för att hjälpa vår käre prinsessa från Lorule, och vår egen Zelda från Hyrule. 

Sen var det ju det där med The Lost Woods, vem har inte gått vilse där? Jag vet att jag har… Otaliga gånger i spelet, och det har verkligen gått mig på nerverna. Trodde ett tag där att jag skulle slänga ut mitt DS genom fönstret. Det tog sin lilla tid att hitta fram och plocka upp det legendariska Master Sword. 

Hur är spelet då? 
Det är bra, kartan är identisk från A Link to the Past, så man känner sig hemma i vad man gör, har koll på det mesta, vart saker finns och hur man tar sig dit. Kontrollerna är väl integrerade och det är inga problem med att hitta ett bekvämt sätt att spela på. Jag vill säga att Nintendo har verkligen lyckats att ge liv i ett gammalt spel som egentligen aldrig har dött. Det lever kvar i många människors hjärtan, och lär så även göra för all framtid. Jag är inte den bästa på att skriva recensioner, eller något åt det hållet men… Spelet får godkänt, väl godkänt, äh vi ger det 10/10 triforces!

Sajtvärd för Sport iFokus & Datorspel iFokus & Inget iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005, 2016 & 2019 CHL: 2016, 2017, 2019 & 2020
Med vänlig hälsning Brian

Annons:
Zyperior
2015-03-02, 20:08
#1

Såg en speedrun av Link to the past för några veckor sedan. Vilken nostalgitripp.

Jag har inte spelat detta du recenserar och dömer inte ut spelet som dåligt på något sätt men jag tycker personligen det är synd att man inte kör samma grafik som på SNES. Asbra 2d-grafik är mycket bättre än halvkass 3d-grafik. Är detta något du håller med om? Hade spelet funkat lika bra/bättre med SNES grafik?

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

LosGinos
2015-03-02, 23:00
#2

#1. Jag tror spelet hade haft en helt annan charm med SNES grafik, fast samtidigt inte. Jag tror på något sätt att detta är "nutid" men ALTTP är "dåtid" så på något vänster hade det inte klaffat. 

Det snyggaste i spelet måste nog ändå vara "The Lost Woods". Där passar på något sätt den nya grafiken in.

Sajtvärd för Sport iFokus & Datorspel iFokus & Inget iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005, 2016 & 2019 CHL: 2016, 2017, 2019 & 2020
Med vänlig hälsning Brian

Upp till toppen
Annons: