Annons:
Etikettrecensioner
Läst 3297 ggr
LosGinos
2014-10-09, 23:40

Fable II

Näst på tur kommer ännu en av mina favoriter. Det är spelet Fable II, även denna skönhet är en återkommande diskussions tråd här på datorspel, vilket är till min stora glädje. Vad är de stora skillnaderna från Fable I då? Ja, i korta drag så har jag hittat tre stycken

 Den första, du får en härlig kompanjon i form av en hund. Den hjälper dig att hitta begravda saker i marken, skattkistor och liknande. Han hojtar även till när du kommer i närheten av Gnomer, 50 stycken finns det närmare bestämt. Man får sig en fin gåva om du lyckas hitta alla 50. (Givetvis går det om du tar hjälp av internet) men förhoppningsvis så vill du klura ut det själv innan du går så långt. 

- Vad tycker jag då om hunden, människans bästa vän? Det är givetvis ett stort plus att ha en bra vän vid sidan av, men jag måste säga att det tog bort lite av spänningen med att inte riktigt veta vart man skulle gräva för att hitta föremål. Det var mer en chansning innan, nu pekar hunden liksom direkt vart man skall.  Om vi skall säga något som är bra med hunden, så är det att den kan hjälpa till med att ha ihjäl dina fiender, vilket kan vara bra i situationer då det är många fiender på samma gång. 

Nu kommer vi till den andra saken som är nytt, ja av de tre som jag valde ut då. 
Vapen, närmare bestämt skjutvapen. Det var en förändring som jag från början var sjukt skeptisk till, men precis som med det andra fanns det också bra grejer med det. Ett ganska logiskt exempel till att det finns skjutvapen i Fable II är ju dels för att det utspelar sig ca 500 år efter Fable I. Det gör att spelet får historia, I like big time! Det gör att spelet i sig får en helt annan karaktär. Det blir en helt annan spänning av det hela, även om det i de stora hela går ut på samma sak. Kill the bad guy, and save the world. Ganska typiskt för spel idag. Överlag finns det inte mycket mer att säga om den förändringen, men efter ett tag så vande man sig, och ja.. Det blev väl helt okej till slut.

Den kanske största förändringen som tillkom till Fable II var väl möjligheten att få välja om du ville spela som man, eller kvinna. Det som är fint, eller bra med det hela är ju att Fable tog bort det med könsroller. Det måste numera inte vara en man, kille, pojk som räddar världen. Det kan också vara en dam, kvinna, flicka tjej. Kalla det vad du vill, men möjligheten kvarstår att välja kön vilket jag tycker är underbart. Gift dig med en man, eller kvinna. Spelet är inte på något sätt låst till någon specifik könsroll. Det är ganska stort tycker jag, med tanke på att det är en del år sen spelet kom ut. 

Men med detta sagt så kanske jag skall sammanfatta lite också, hur gör jag det på bästa sätt tro.. Upplevelsen är magisk, precis som i Fable I när man får vandra omkring i en öppen värld, Albion. Man får uppleva fantastiska miljöer, härliga personligheter i spelet, och även de som är mindre härliga. 

Jag, som ni kanske vet är sämst på att skriva om spelet i sig så.. Ja, ehm, hoppas ni gilla det! 

Spelet får av mig 5/5!

Sajtvärd för Sport iFokus & Datorspel iFokus & Inget iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005, 2016 & 2019 CHL: 2016, 2017, 2019 & 2020
Med vänlig hälsning Brian

Annons:
felle-j
2014-10-12, 20:54
#1

Fable 2 är ett riktigt bra spel. Jag spelade det mycket som yngre och har många härliga minnen från det. Är ganska sugen på att spela igenom hela spelet igen, kanske är dags för det? 😃

Upp till toppen
Annons: