Annons:
Etikettrecensioner
Läst 3060 ggr
felle-j
2014-09-25, 21:51

Wolfenstein: The New Order

Ett nytt spel för i år av den svenska spelstudion Machine Games.

Först när jag fick höra talas om Wolfenstein: The New Order, ungefär ett halvår innan det släpptes, tyckte jag att det verkade väldigt intressant. Lite senare när man kunde se lite gameplay på YouTube ångrade jag mig och tyckte det såg stelt och tråkigt ut. Det skulle inte bli något köp av spelet för mig. Men så lite efter att Wolfenstein hade släppts anordnade Game.se en liten tävling på deras Facebook-sida där man kunde vinna Wolfenstein: The New Order. Det enda man skulle göra var att komma på en liten text. Sagt och gjor, jag tänkte ut en bra text och skickade in mitt bidrag, och till min förvåning vann jag ett signerat exemplar av Wolfenstein: The New Order till PS4! Jag brukar sällan vinna något på sådana tävlingar så det var kul tycker jag.

Men nog om det, nu ska jag berätta om själva spelet. Det är ett first person shooter-spel som utspelar sig år 1946 och andra världskriget rasar fortfarande. Tyskarna håller på att vinna. Man spelar som Cpt. William Blazkowicz och är med i ett massivt anfall mot en tysk forskningsanstalt. Allt går inte som planerat och man förlorar medvetandet. En tid senare vaknar man upp och tar upp kampen mot nazisterna. Man stöter ständigt på fienden som man måste ta hand om, antingen genom att smyga och tyst ta dom av daga eller köra på det mer högljudda sättet, eller genomföra uppdrag bakom ryggen på nazisterna. Man kan låsa upp olika perks vilket får en att variera spelstilen lite för att låsa upp dom. Vapenmenyn för att välja vilket vapen man vill ha i handen är lite krånglig och det är lätt hänt att man tar fel vapen, speciellt i livsviktiga situationer. Det är lite irriterande men man får vara lite försiktig när man väljer vapen helt enkelt så går det bra.

Själv blev jag positivt överraskad av spelet. Mycket positivt överraskad. Så pass att det nog är det bästa spelet jag har spelat i år, kanske på flera år till och med. Jag verkligen älskar spelet. Handlingen är mycket bra, spelet ser bra ut och har en väldigt skön känsla tycker jag. Och en grej som jag tycker var roligt är att man kan på vissa ställen hitta referenser till tidigare Wolfenstein-spel, trots att jag aldrig har spelat dom.

Spelet får 10/10 Blazkos av mig. Har du  inte spelat det här spelet så rekommenderar jag dig att göra det!

Du som har spelat det, vad tycker du?

Annons:
LosGinos
2014-09-25, 21:56
#1

Jag har väldigt blandade känslor om spelet. Skall vi ta början av spelet, så är allt väldigt komplicerat, det tar verkligen ett tag innan man förstår precis hur man skall göra. Sedan finns det en del sekvenser som är löjligt svåra, eller åtminstone jobbiga att klara av. Även fast man kör på en normal. Men jag skulle väl ge spelet 8/10 DI (datorspel.ifokus)

Sajtvärd för Sport iFokus & Datorspel iFokus & Inget iFokus.
SM-Guld: 1965, 2003, 2005, 2016 & 2019 CHL: 2016, 2017, 2019 & 2020
Med vänlig hälsning Brian

felle-j
2014-09-25, 22:09
#2

#1 Det kan jag hålla med om, på båda punkterna, men jag gillade det ändå. Tycker det blev lite mer utav en utmaning då.

Kommer inte ihåg vilken svårihetsgrad jag spelade på, troligtvis medium, men jag kanske körde på easy.

Upp till toppen
Annons: