12: Hjälp och tips

Youtube

2017-11-24 18:39 #0 av: Cornelia Isaksson

Jag vill börja med Youtube och senare kanske börja lägga upp bilder på Instagram så behöver bra redigering och inspelningsprogram tanken är att det är Sso (Star stable online) jag kommer spela. Dom ska vara enkla att förstå får en nybörjare (är 13 år) på svenska och gratis

Anmäl
2017-12-30 23:02 #1 av: Sigrun

Inte för att vara den, men att hitta program som är på Svenska är ju ändå väldigt svårt, Svenska sett till språk är väldigt litet medan Engelskan pratas av så mycket mera människor.

Skulle däremot rekommendera OBS Studio för att filma det du spelar, den kan du även filma med webcameran som tex Markiplier, Pew die pie och flera andra gör, det är gratis, är dock på engelska.

Den spelar givetvis in även ljud, dock kan den va lite krånglig att lära sig till en början, men det finns guider eller ja tutorials, 

Den är även gratis

Jag själv använder den.

För gratis fotoredigering program kan ju faktiskt paint funka lång väg, men annars kan man skaffa ett program som heter GIMP är minst lika bra som photoshop, däremot så kanske man måste ladda ner extra pluginn (tillägg) till den för att få de funktioner man vill ha, tror gimp är på Svenska men är osäker.

OBS Studio länk: https://obsproject.com/download

Gimp länk: https://www.gimp.org/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.