Recensioner

Recension: Super Mario 3D World

2014-09-21 18:46 #0 av: MichaelE

Om man blandar element från Super Mario Bros. 1-3, Super Mario World samt en gnutta Super Mario 64 i en och samma gryta så får man Super Mario 3D World - Wii Us första stora Mario-spel.

Och man har spelat alla ovanstående spel så känner man igen den fräscha doften av nostalgi i en  ny tappning och likt alla andra Mario spel så är Bowser den stora skurken, men denna gång är det inte Peach som är offret utan små (ingenjörs)féer som har blivit kidnappade.

Upplägget är som i Super Mario World där man har en karta som man går runt på och även här måste  man klara av banorna i turordning för att komma vidare. Självaste banorna i sig är en blandning av sidscrollande 2D och 3D.

Grafiken är riktigt snygg och det finns gott om smådetaljer som bland annat animerade träd, fåglar, kaniner och regn som ger banorna en levande och härlig atmosfär. Dessutom är ingen bana en annan lik, vilket känns bra även om antalet banor inte kommer i närheten av det antal som finns i Super Mario World.

Dräkterna ser riktigt bra ut och eldbollarna har aldrig sett så brinnande heta förut. Min favorit är kattdräkten som inte ser bara mysig ut utan den är också effektiv vid både klättring samt att besegra fiender. Bland det mest underhållande är körsbäret som klonar spelaren, vilket kan bli en ren fröjd att se sex stycken Marios som kastar eldbollar och skapar total förödelse bland fienden.

Med banornas variation så blir det aldrig tråkigt och vissa utav dem är riktigt svåra, bortsett från minibosssarna, och även om man har besegrat Bowser så finns det fortfarande mycket kvar att göra som att samla stämplar och stjärnor för att låsa upp bonusbanor. Spelet har därmed en ganska lång livslängd och det kommer att ta åtskilliga timmar för att klara spelet fullt ut.

Det mest unika i spelet är pusselbanorna med Captain Toad som har fått en så stor skara fans att Nintendo beslöt att skapa ett spel med bara honom. Dessa kluriga och mysiga banor föraöjer stämningen ordentligt och är helt klart en av spelets höjdpunkter.

Multiplayerläget känns originellt då alla spelar på en och samma skärm där man samarbetar för att komma till mål och hamnar någon av dina vänner efter så kommer de ikapp i en flygande såpbubbla.

Gamepaden används inte på något unikt sätt förutom på vissa banor vilket tyvärr ger en mer känsla av en gimmick än att vara till verklig nytta.

Trots den stora nostalgitrippen med svamphus och återseende av vissa dräkter i högdetaljerad 3D så ger jag spelet 8/10 då minibossarna är alldeles för lätta samt att kameravinkeln kan vara irriterande ibland.

Anmäl
2014-09-23 10:44 #1 av: Emo

Vilka kan spela?
Jag menar, vad fordras för att kunna spela spelet?

 Värd på  Pyssel och medarbetare på Pärlpyssel  och Psykologi
Mina figurer: http://parlkonst.se/
Emo, ägare till Emos Shop sen 1973

Anmäl
2014-09-23 10:56 #2 av: MichaelE

Missade att inkludera det, står nu i ingressen. Det är enbart för Wii U.

Anmäl
2014-09-23 16:52 #3 av: WarMinerTool

Väldigt kul spel!
Är så kul att det finns så många roliga exklusiva spel till Wii U! :)

Anmäl
2014-09-26 04:24 #4 av: TeknikSvett

New Super Mario Bros. var hur kul som helst, så detta måste jag prova!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.