Recensioner

(Diss) Sniper: Ghost Warrior 2

2014-09-02 18:47 #0 av: felle-j

Sniper: Ghost Warrior 2 är ett shooter-spel från förra året. Klarar du att spela igenom det utan att tröttna helt?

Jag spelade kanske igenom halva spelet sen fick jag nog och avsintallerade det.

Som ni kanske anar på namnet så handlar spelet om att man är en sniper, eller prickskytt som det heter på svenska. Man smyger runt i buskar och byggnader och skjuter med sitt ljuddämpade prickskyttegevär på fienden som trots att man missar med en hårsmån inte upptäcker en. Dom står kvar och väntar på nästa skott som troligtvis hamnar i pannan deras. Ibland kan dom dock gömma sig men jag antar att dom är lomhörda då man hur lätt som helst kan plaska runt under en brygga som en fiende står på.

För mig har alltid de roligaste delarna i ett first person shooter-spel varit när man är en prickskytt och får smyga runt oupptäckt samtidigt som fienden en efter en faller död till marken. Då trodde jag att ett spel som Sniper: Ghost Warrior 2 skulle vara hur kul som helt, men där hade jag fel. Det är ett väldigt stelt och innehållsfattigt spel. Man har ingen frihet på banorna och AI:n är inte den smartaste. Det känns som om man gör samma sak om och om igen, vilket man i princip gör bara i en lite annorlunda miljö.

Men spelet är inte bara dåligt, även om det helt klart är övervägande dåligt. Lite realism har skapararna lyckats slänga in. Till exempel så påverkas skotten av vind och gravitation och man dör av några få skott, så att rusa tvärs över banan genom en skur av skott kan du glömma. Spelet är även ganska snyggt, men inget utöver det vanliga och inte tillräckligt för att göra det värt att spela.

Större delen av spelet består utav en enspelar kampanj men ett flerspelarläge finns. Inget jag rekommenderar att försöka sig på. Det är sämre än kampanjen. När man spelar flera spelare, multiplayer alltså, är man några spelare på väldigt tråkiga banor och alla ligger i en mörk vrå och väntar på att någon ska få nog och visa sig. Ofast var det jag som fick nog och sprang tvärs över banan i jakt på en motståndare.

Och som ni nu efter att ha läst min artikel kan gissa så är det här inget spel jag tycker är värt att slösa tid och pengar på. Vill man dock ha ett liknande spel som är bättre så kan jag rekommendera Sniper Elite V2. Uppföljaren, Sniper Elite III kanske också är bra men jag har inte spelat det.

Anmäl
2015-01-06 21:06 #1 av: Zyperior

Instämmer helt. Läste i andra forum att det skulle vara ca 5-6 timmar av "All ghilled up" från COD: MW. Tänkte att det passar ju mig perfekt. Men som du säger. Skittråkigt och AI:n gör en vansinnig. 

För er som inte vet vad "All ghilled up" är, är det ett av de roligaste FPS uppdragen i modern spelhistoria enligt mig och många andra. 
https://www.youtube.com/watch?v=80J6xJlYepQ

Avstängd från Feminism iFokus. Rätt nöjd med det.

Anmäl
2015-01-06 21:16 #2 av: felle-j

#1 Det var väl lite som "All Ghilled up", men mycket sämre och likadant hela tiden.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.