Spel

Lär känna spelet - Crash Bandicoot

2014-04-29 22:32 #0 av: [postmortum91]

1996 släppte spelutvecklarna Naughty Dog ett plattformspel till Playstation, Crash Bandicoot. Spelet blev så populärt att flera efterföljare har släppts och spelet har blivit kallad för klassiker av många spelfantaster.

Vem är Crash Bandicoot? 
Crash Bandicoot är en punggrävling (Bandicoot på engelska) som blivit skapad av Dr. Cortex i sitt projekt att ta över världen. Dessvärre har Crash blivit avsatt från projektet då Cortex inte ansåg honom som tillräckligt duglig, och placerat honom på N. Sanity ön. 

Vem är Dr. Cortex?
Hans fullständiga namn är Dr. Neo Cortex. I hans tidiga karriär som vetenskapsman blev han hånad och utskrattad av det vetenskapliga samfundet för hans bisarra teorier. Ensam och sårad beslutade han sig för att förverkliga sina teorier och tysta de hånande forskarna. I samma veva som det, skulle han till och med kunna ta över världen med sina muterande krigsdjur. Sydöst om Australien äger han tre stycken öar som han flitigt använder för att förverkliga sina djävulska planer med sin kumpan Dr. N Brio. 

Vad går spelet ut på?
Innan Crash blev avsatt från Dr. Cortex projekt förälskade han sig i Tawna, en flickpunggrävling. När han sedan blivit förflyttad från Cortex ön där både Tawna och Dr. Cortex befann sig beslutar Crash sig för att bevisa sin skapare att han har fel och samtidigt återförenas med sin älskade. 

Spelet består av tre stycken öar med innehållande banor. För att klara spelet måste man beta av bana för bana och sakta men säkert ta sig fram till Cortex torn där han måste besegras. Under resans gång ska man förstöra alla trälådor på varje bana som då ger en diamant. För att få 100% på spelet måste man alltså ha klarat alla banor, låst upp två extrabanor med hjälp av två nycklar och fått alla diamanter (färgade och ofärgade). 

N. Sanity island - Första ön, där man börjar
Wumpa island - Andra ön
Cortex island - Tredje ön, HögkvarteretMöt spelets bossar:

Papu Papu
Är en väldigt lång och tjock indianliknande karraktär med väldigt kort stubin. Han svingar sin klubba och snurrar runt i sin hydda för att bli väck den irriterande punggrävlingen.

Ripper Roo
En galen drakliknande figur som hoppar omkring ovanför vattenfallen på andra ön och skrattar som en tok när han blir träffad av explosioner. Dock måste man akta sig för hans sylvassa tånaglar. 

Koala Kong
På den här koalan lade Dr. Cortex några extra protoner på muskelmassan och några färre på intelligensen. Hans favoritsyssla är att slänga stenar och spänna sina muskler. 

Pinstripe
Ett hunddjur (?) som agerar som säkerhetschef på Cortex island. Han är väldigt loyal mot sina arbetsgivare och med hans intelligens, skicklighet och fulladdade maskingevär blir han livsfarlig. Han verkar ond enda in i själen då han skrattar som en sann galning när han avlossar magasinet mot Crash.  

Dr. N. Brio
Han är Dr. Cortex främsta kompanjon och hantlangare. Han är inte lika bossig och driven som Dr. Cortex men fullt lika galen. Trots att han är den faktiska skaparen av den nödvändiga uppfinningen Evolvo Ray, så har han för dålig självaktning för att ta till sig äran. 

Övriga karaktärer i spelet: 

Aku Aku
Aku Aku är en mytomspunnen häxdoctor som sägs vara beskyddare av de tre öarna. När han får känn om Crash Bandicoots uppdrag sänder han ut skyddsmaskar på öarna för att hjälpa till. Aku Aku är stark motståndare till Dr. Cortex ambitioner om att ta över världen och förstöra öarna. 


Källor: 
Handboken till Crash Bandicoot

internetkällor:
http://crashbandicoot.wikia.com/
http://sv.wikipedia.org/wiki/Crash_Bandicoot

-Postnatal

Anmäl
2014-04-30 02:36 #1 av: loas27

Mycket bra och intressant skrivet!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.