Övrigt

Vilken konsol ska man välja?

2009-01-02 17:57 #0 av: Johan-

Går du och funderar på att skaffa en Tv-Spelskonsol? Det är ingen lätt fråga längre, förr fanns det inte så många alternativ, men tekniken har utvecklats vilket gjort att det idag finns tre företag som regerar på tv-spelsmarknaden. Så vilken konsol ska man välja då?

Det är rena djungeln att välja tv-spel nuförtiden. För bara 5-7 år sedan var valet inte lika svårt, då var det playstation 2 och Xbox som regerade på Tv-spelsmarknaden, och  det flesta titlar som släpptes på den ena konsolen, släpptes även för den andra.

Så är det inte längre, tyvärr. Idag har Sony, Microsoft och Nintendo mängder av titlar som bara släpps exklusivt för bara deras konsol, det känns som att det bara är filmlicens-spel och sportspel som släpps till alla tre.

Om du inte har en aning om vilken konsol du bör välja så finns det, enligt mig, iallfall två viktiga frågor du bör ställa dig:

Pris?

-Hur mycket pengar är du villig att lägga på en konsol? I dagsläget varierar priserna ganska mycket beroende på vilken konsol du är intresserad av, en Xbox360 kostar mellan ca 2000-2500:- medans en Playstation 3 kostar ca 4000:-

Vem är det som ska spela?

Vem är det tänkt ska spela på konsolen? Är det tänkt till hela familjen eller är det en tv-spelsfantast? För familjen tror jag att de flesta håller med om att ett Wii hade funkat bäst, då det finns en större uppsjö av spel som passar yngre spelare, men även tuffare spel för pappa. Är du mer petnoga med grafik och prestanda så kanske en Xbox360 eller ett Playstation 3 passar bättre.

Det finns såklart en uppsjö av frågor som man bör ställa sig innan man bestämmer sig för vilken konsol man ska välja, men som sagt detta är de två jag tycker är viktigtast.

Anmäl
2009-01-03 20:11 #1 av: Tom

Angående priset bör man väl snarast titta på vad spelen kostar, inte själva konsollen? Spelen köper man ju hela tiden men konsollen är en engångskostnad. Eller kostar alla lika mycket?

Jag har själv inget TV-spel så jag kanske är ute och cyklar?

Ring och messa så mycket du vill för 90 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2009-01-03 20:34 #2 av: Johan-

Prisen varierar ju i stort, jag utgick från att de flesta titlar jostar ungefär lika mycket då de släpps:)

Anmäl
2009-01-04 02:10 #3 av: Tom

OK, då spelar det förstås ingen roll.

Ring och messa så mycket du vill för 90 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2009-01-11 15:37 #4 av: [Henke29]

Jag kommer köpa nu snart en 360 eller PS3 men blir de ps3a får ja vänta ett tag till,
Igentligen duger en 360 gått och väl.

Henke

Anmäl
2009-04-22 00:17 #5 av: ivanhoe81

jag är inte så insatt i just olika sorters spelenheter typ bara nes och ps

men det som jag har lärt mig

nintendo är bäst om man spelar plattformsspel

playstation är bäst om man spelar rally och racingspel

har ingen vana av x-box så jag kan inte säga något om just det

tjejen har ett ps2 men skulle vilja byta upp sig till ett ps3 men enbart till första utgåvan av det då det går att spela 2ans spel på det tycker att det är dåligt att de tagit bort den funktionen

jag sj har en gamecube men det går inte köpa några bra spel till det längre så det blir väl ett wii när jag får råd (men då är väl redan nästa generations nintendo ute)

Anmäl
2009-04-22 10:35 #6 av: Johan-

#5 Det stämmer inte alls längre, det kanske är din personliga åsikt=)

Anmäl
2009-04-22 12:51 #7 av: [LiisaDagger]

#6 Nej det stämmer inte. Däremot om man vill ha mer barnvänligare spel kan man välja nintendo, de är bra på sitt pluttinutt... Ok det finns spel som Mad World ect som vänder sig till en "vuxnare" publik men överhängande spel till Wii är "vifta tills du får skitont i armarna till gullig grafik"-spel.

PS3an och 360 är ganska snarlika i sitt utbud faktiskt... Till och med Final Fantasy XIII kommer till 360 nu.

Anmäl
2009-04-22 15:06 #8 av: Johan-

Håller med dig till 100% #7

Anmäl
2009-04-22 15:12 #9 av: ivanhoe81

#6 det är vad jag har lärt mig och jag har haft nintendo gameboy, nintendo 8-bit, supernintendo, nintendo 64, nintendo gamecube, ps1, ps2

jag har alltid tyckt att nintendo satsat mer på plattformspel (älskar super mario bros, mega man och liknande plattformsspel av den typen) medan de inte lyckats så bra med racingspel har need for speed underground till gamecuben fungerar skapligt, har spelat det på ps2 mycket mera innehåll ja mer av allt

vet inte hur det är med de nya generationens konsoller, då jag bara är van med upp till gamecube inom nintendo och playstation 2

finalfantasy till playstation är ju ett roligt spel till playstation men tycker inte riktigt att grafiken hänger med nintendo på den delen

men det är min personliga sida

#7 min personliga åsikt så tycker faktiskt jag att det är ganska vettigt av nintendo att göra sin "vifta tills du får skitont i armarna till gullig grafik-spel", istället för att man sitter helt still i soffan eller fotöljen (vad man nu vill sitta i) så är man mer med i själva spelet, man blir inte den där soffpotatisen som bara vill sitta still utan man får ju lite träning med

men som jag skrev så är det min personliga åsikt

jag gnäller inte om någon har någon annan åsikt då det bara är roligt och höra vad andra tycker, skulle faktiskt kunna tänka mig att prova xbox, men har inte hittat så många spel jag vill ha där, finns mer i wii:n och playstation

skulle som sagt även byta upp mig (eller rättare sagt tjejen) från playstation 2 till playstation 3 men då vi har en ganska stor spelsamling till just 2an som inte finns att få tag till 3an så måste vi isåfall få tag på generation1 av playstation3
har ju bla final fantasy x, final fantasy x2 etc etc sedan har tjejen en massa spel som heller inte finns till 3an

Anmäl
2009-04-22 16:52 #10 av: [LiisaDagger]

#9 Ja träning är väl alltid bra men det är inte det jag personligen söker i ett spel, då tar jag hellre en promenad mellan spelsessionerna istället.

Jag får känslan av att Nintendo satsar på tillbehör istället för spelen. Jag blir så trött när jag ser ännu en version av DS (är de tre nu?) eller ett till "roligt" tillbehör till WII. När man sedan tittar i spelhyllan så hittar man inte mycket intressant förutom självklara köp som Zelda och Mario då.

Anmäl
2009-04-22 19:11 #11 av: ivanhoe81

jag tycker stort sett samma om ps och xbox enda självklara valen är final fantasy serien

medan wii har mario, metroid, zelda etc men smaken är ju som baken delad

jag klarar inte av att gå en promenad om det inte finns någon mening i det typ som att gå till affären för att handle etc, på det sättet är den träningen bra för mig (om jag nu bara får råd till att köpa ett wii någon gång)

jag tycker att det är roligt att vissa spelkonsoller sattsar lika mycket på tillbehör som plattforms grafiken

Anmäl
2009-04-23 00:31 #12 av: ali97

gillar ps3

Anmäl
2010-03-16 08:29 #13 av: DoD

Jag puttar denna tråd!

Anmäl
2010-03-29 23:01 #14 av: FlyingCatsGoMoo

Hur kan det ens vara ett val idag?

Att välja mellan PS3, Xbox360 eller Wii? Har själv alla tre hemma och PS3 any day. Har även sega megadrive, nes, gamecube, ps1 å ps2, nintendo DS, psp och gameboy pocket. Eventuellt någon som jag glömt nu men det är inte relevant :)

Spelutbuden är inte så olika mellan 360 eller PS3 idag, skillnaden är möjligtvis Halo, viva Piñata och gears of war mot alla fantastiska titlar på playstation. Little big planet och metal gear solid? Hur svårt val är det? ^^

För att spela på internet på 360 måste du köpa till en ful grej för att ens koppla upp dig som kostar pengar. Xbox live kostar väl också pengar om jag inte är helt ute och cyklar. Vem har inte råkat ut för RROD på Xbox? Grafiken är inte underbar tyvärr och handkontrollerna är ganska stora och klumpiga.

Med playstation 3 kan du göra så mycket mer. Surfa runt på internet, ladda ner massor av gratisdemos och annat roligt. Spelen är helt underbara och du kan se på HDfilmer på den. Det finns något för alla i hela familjen helt enkelt. Ett PS3 kan också bidra till forskning av allvarliga sjukdommar.

Wii utesluter jag helt tyvärr :/ Riktigt tråkig och minst använd. Rolig en stund och sen tröttnar man. Titlarna är enformiga och jag föredrar alla de gamla nintendo konsolerna.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.