Barn och Barnspel

Spel som terapiform bland barn

2009-07-11 11:10 #0 av: [YlvaP]

Wii har ökat som terapiform bland barn och även vuxna. Med Wii görs stora framsteg på kortare tid än ett stilla sittande samtal.

Var i kontakt med rehaden för mina tummar som värkte och vi pratade om kom fram till att spelandet är ganska bra för barn då dom lär sig att tänka på ett annorlunda sätt och min kontaktperson berättade då att Wii används som terapiform bland barn. Barnen rör på sig och tänker på ett annorlunda sätt då dom spelar. Samt att dom rör på sig istället för att sitta still och spela. Wiikotntroll

Min kontakt person sa även att Sims används flitigt terapi för barn och ungdomar som har sociala svårigheter. Det dom får lära sig är att ta hand om andra saker för att dom skall trivas. Ta tex en blomma den måste ha vatten för att överleva och personen som spelar detta lär sig att tänka i andra banor och inte bara utgå från sig själv.

"En rad vetenskapliga rapporter ger stöd för att "Wii-habilitering" kan förbättra alltifrån balans och koordination till energinivå och livskvalitet. Resultaten är fantastiska." säger Ben Herz vid Medical College of Georgia. 98% uppnådde eller överträffade sig med Wii-habiliteringen. Det gäller inte bara barn utan vuxna och gamlingar får denna form av terapi.

Arbetsterapeuten Kirsten Ford på Union Hospitals Terapiklinik berättar om en 8-årig kille som har diagnosen Periventrikulär leukomalaci, det är en skada på hjärnas vävnad som gör att han är sen i sin motoriska utveckling. Med Wii har han lärt sig att bli mera motorisk och samarbetsvillig då han även har koncentrationssvårigheter. Under terapin så utvecklas även andra delar av hjärnan som matematik. Kirsten frågar killen hur många käglor han fått ner (han spelade då bowling) och han måste då tänka efter i någon sekund innan han svarade 3. Både mamman och terapeuten ser alla framstegen han har gjort med Wii som redskap.

Tänk på det nästa gång erat barn vill spela Wii och var delaktig i deras spelande Och hjälp dom att utvecklas.

P1000253.JPG

 

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2009-07-11 15:22 #1 av: Johan-

Bra skrivet!

Anmäl
2009-07-16 20:58 #2 av: Solianna

Wii-habilitering? Roligt ord, ska nog börja använda det här hemma Skrattande

Anmäl
2009-07-16 21:25 #3 av: [YlvaP]

Japp det är vad som är inne nu. Skrattande

MVH Ylva / Wai-san
Vardagsbloggen
Medarbetare på Sommar och Scrubs.

Anmäl
2009-07-16 21:36 #4 av: Johan-

Välkommen till 2000-tales rehabilitering=)

Anmäl
2010-03-13 13:50 #5 av: DoD

Lyfter upp denna artikel lite!

Anmäl
2010-03-13 15:03 #6 av: Johan-

Låter bra=)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.