2011-01-09 13:10 #0 av: [YlvaP]

Vårt första spel till Kinect är Kinect Adventure. Ett spel med många olika övningar.

kinect adventure.jpgKinect Adventure kom med när vi köpte själv Kinect. Det kommer inte alltid att vara så att spelet kommer med i Kinect.

Första intrycket var att det såg lite fjantigt ut men när vi testa det så fick jag tänka om för det är väldigt roligt att spela detta spel. De olika övningarna gör att du rör på dig och inte bara en hand som far upp och ner. Du måste använda benen, kroppen och armarna, till och med huvudet. Detta gör att du får en träning samtidigt som du har kul med detta spel.

Tanken är ju att du skall röra på dig eftersom dagens livsstil är mycket stillasittandes och spelandes.

Barnen var först ut att testa spelet. Resten av familjen satt runt omkring och tittade på. Två spelare kan man spela samtidigt så barnen turades om att spela. Äventyret som är "storyn" i hela spelet börjar självklart på Easy (lätt) och man samlar pins i dom olika övningarna. Ju mer pins du får desto snabbare klarar du av själva nivån. Och ju mer pins så lyckas få ihop så kan man får brons, silver, guld eller platina märken och det gör att "märket" som nivåerna har fylls på och man kan se vad det föreställer. Ungefär 3-5 omgångar behövs för att fylla på märket innan man kan göra nästa nivå.

Dsc00059.jpg

På kvällen var det min tur att testa spelet. Spänningen stiger för hur skall jag som är något stor klara av att spela detta spel som kräver att man måste röra på sig. Startar den och genst kom det tre par ögon som stirrade på mig och frågade om jag verkligen skulle spela. Klart skall jag spela. (För detta är min chans att röra på mig då jag är väldigt stillasittandes). Loggar in mig och startar första spelet. Det är bollracet som kommer först. Spelet går ut på att slå på en boll så att luckor slås sönder. Det finns bonusbollar som man kan få genom att slå bollarna som finns bland luckorna. Då kommer det fler bollar än bara den enda du har från början. Det blir att röra på sig för att träffa alla bollarna. Gör du det inom tiden så får du flera pins. Det är tre vågar som man spelar.

Dsc00062.jpg

Den mest jobbigaste spelet är den man skall styra en gummibåt. Det är mycket hoppandes och efter en stund så blir denna mamma trött i benen. Barnen sitter och ropar till mig. Men mamma du missar ju en del pins. Men oj så roligt jag hade det.

Den roligaste och mest träningsnyttig är Ridge race. Där skall du hoppa, ducka, ta dig åt sidorna för att undvika bommar och staplar.

Dsc00063.jpg